събота, 1 септември 2012 г.

ПИЛЕШКИ БУТЧЕТА В БЕКОН


8 бр. долни пилешки бутчета
8 бр. нарязан на тънки ленти бекон
1 ч.л. червен пепер
1 ч.л. прясна мащерка
50 мл. зехтин или олио
100 мл. сух вермут + 30 мл.
100 мл. бяло вино
2-3 скилитки пасиран  чесън
сол и черен пипер 
50 гр. краве масло
50 мл. готварска сметана

Отстранява се кожата от бутчетата и се набождат на няколко места с нож.Прави се марината от червения пипер,мащерката,зехтина, вермута,виното,чесъна и овкусяваме със сол и черен пипер.В така приготвената марината оставяме бутчетата да се мариноват за около час. Загрява се фурната на 230 гр.. Всяко бутче увиваме с лента бекон и поставяме в тавичката в която ще се пекат,поливаме с маринатата и кравето масло , пекат  40-50 мин., като от време на вреве ги поливаме със соса в тавичката. След като се изпекат, соса който е останал в тавичката се прецежда. Деглазираме с 30 мл. вермут и накрая сметана. Сполученият сос поливаме бутчетата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар