неделя, 6 октомври 2013 г.

ВЕГАН КРЕКЕРИ С ТИКВА




Продукти:
200 гр. пюре от тиква цигулка
5 с.л. брашно от ленено семе накиснато за 10 минути в 1/2 ч.ч. вода
150 мл. олио от рапица
1/2 ч.ч. фини овесени ядки
1- 1/2 ч.л. сол
1- 1/2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.ч. пълнозърнесто брашно
2 ч.ч. типово брашно + допълнително за доомесване
1/2 ч.ч. тиквени семки запечени на сух тиган за 2-3 минути и начукани на едро

Всички съставки се смесват и се замесва редно твърдо тесто, което се оставя да почине на стайна температура за 30-40 минути.
Тестото се разточва на кора с дебелина 1-2 милиметра и се изрязва с формичка.Крекерите се намазват с олио и се поръсват с едра сол. Пекат се на 180 градуса около 20-25 минути.
Аз малко си поиграх с формите и направих солетки и усукани гризини.




Няма коментари:

Публикуване на коментар