четвъртък, 21 ноември 2013 г.

МЕДЕНКИ


Продукти:

1 яйце
1/2 ч.ч. мед
1/2 ч.ч. кафява захар Мусковадо
1/2 ч.ч. олио
1 1/2 ч.л. бакпулвер
1 ч.л.  микс подправки за меденки / канела,джинджифил,индийско орехче,кардамон,карамфил/
2 ч.ч пълнозърнесто брашно

Поръска:
1/4 ч.ч. бяла захар
1/4 ч.ч кафява захар
1/2 ч.л. канела

От продуктите се замесва тесто, което се получава доста лепкаво.
Охлажда се в хладилник за 40-50 минути.
От охладеното тесто се оформят топчета колкото орех , след което се притискат с пръсти за да се получи плосък диск.
Овалват се в поръската и се пекат на 180 градуса за 15 минути в тава застлана с пекарска хартия.